EU fondovi

Priprema projektnih prijedloga

Priprema i provedba projekata sufinanciranih bespovratnim sredstvima Europske unije, okosnica je poslovanja poduzeća INTERCEPTOR PROJECT. Interceptor Team priprema projektne prijedloge za različite natječaje raspisane od strane europskih, nacionalnih te lokanih institucija.

Priprema projekata uključuje detaljnu i stručnu razradu svih relevantnih faktora za sastavljanje kvalitetnog projektnog prijedloga. Razrada podrazumijeva ugovaranje strukture i sadržaja projektnog prijedloga s klijentima i njihovim partnerima, a što će kvalitativno rezultirati projektom koji će odgovarati potrebama klijenata i njihovih ciljnih skupina, ali i koji će u potpunosti odgovarati cilju, predmetu i sadržaju optimalnog natječaja. Kroz ovaj proces definiraju se svi projektni aspekti poput ciljeva, rezultata, projektnih aktivnosti, proračuna i slično.

Izrada projektne dokumentacije obuhvaća oblikovanje projektnog prijedloga u onaj format kojeg je definiralo nadležno tijelo, a koje sredstva i odobrava. Ovisno o natječaju ili kriterijima nadležnog tijela koje odobrava sredstva, priprema se i potrebna dokumentacija. Projektna dokumentacija koja može biti zatražena od nadležnih tijela, a koju Interceptor Team priprema za svoje klijente mogu biti: obrasci za aplikaciju, studije izvedivosti, obrasci proračuna, financijske konstrukcije i slično.

Provedba projekata

Provedba projekata ili implementacija, usluga je koju Interceptor Team nudi svojim klijentima,  a koja kao takva nužno slijedi nakon pozitivne odluke o odobrenju sredstava.  U sklopu usluge, Interceptor Team, svojim klijentima dodjeljuje projektnog menadžera ili voditelja projekta koji je istima na raspolaganju za cijelo vrijeme trajanja projekta, ali i nakon njega. Projektni menadžeri, članovi Interceptor Team – a, dodijeljeni u svrhu kvalitetnog provođenja projektnih te postprojektnih aktivnosti pružaju slijedeće usluge:

  • Definiranje proračuna projekta prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava;
  • Organizaciju i pohranu projektne dokumentacije;
  • Pripremu  projektnih izvješća, tzv. zahtjeva za nadoknadom sredstava;
  • Pripremu dokumentacije za proceduru Javne nabave u sklopu projekta;
  • Pomoć u komunikaciji s posredničkim, i nadležnim tijelima;

Bitno je istaknuti kako provedba projekta ne završava sa zadnjim danom definiranog u projektnom prijedlogu. Naime, po formalnom završetku projekta, slijedi faza održivosti projektnih rezultata, a čije trajanje je definirano samim natječajem. Usluge Interceptor Team - a u sklopu provedbe projektnih prijedloga traju i za vrijeme faze održivosti projektnih rezultata, a sve s ciljem kvalitetnijeg i efikasnijeg korištenja dodijeljenih sredstava.

Mi znamo kako osigurati bespovratna sredstva za Vaše poslovanje. Javite nam se s povjerenjem!Zašto izabrati nas?

Naša misija

Osigurati investicijski kapital za projekte naših klijenta.
Saznaj više

Strategija poslovanja

Strategija poslovanja orijentirana je na mikro, mala i srednje velika poduzeća
Saznaj više

Financijsko savjetovanje

Postavljamo standard stručnosti u djelatnosti financijskog savjetovanja.
Saznaj više