Objavljeno u kategoriji EU VIJESTI

Kompetencije u EU projektima

Neovisno o kojem se natječaju za dodjelu bespovratnih ili povoljnih kreditnih sredstava radi, gotovo uvijek će biti provjereni stručni kadrovi kojima Vaše poduzeće raspolaže. Štoviše, upravo njihova stručnost i kompetencije znaju biti presudan faktor kod donošenja odluke o financiranju.

Obzirom da je tema ovotjedne objave vezana uz kompetencije članova projektnog tima za određeni EU projekt, fokus će biti na kriterijima prilikom ocjenjivanja prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava. U svakom od natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava, postoji prilog koji definira kriterije po kojima će se projektni prijedlozi bodovati i ocjenjivati. Jedan od tih kriterija u tom prilogu određenog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava zove se, „Provedbeni kapaciteti“ i on je neizostavan, bez obzira na predmet i svrhu natječaja.

Konkretno, taj kriterij provjerava jesu li za određeni projekt osigurani stručnjaci čije kompetencije jamče sigurnu provedbu projekta i postizanje ciljeva. Dakako, uz tekstualni opis u samoj projektnoj prijavi, stručnost i kompetencije članova projektnog tima poželjno je, a u nekim natječajima i obavezno, potkrijepiti vjerodostojnim životopisima.

Stručan i kompetentan projektni tim katkad može imati i presudnu ulogu, pa čak i kompenzirati bodove koje bi prijavitelj izgubio ukoliko u trenutku prijave nije dostavio BON 2 koji potvrđuje osigurana sredstva za vlastito učešće u investiciji ili ukoliko je projekt veći od poslovnih prihoda ostvarenih u prethodnoj godini poslovanja. Naglasak na stručnosti je još veći kada se radi o natječajima vezanim uz inovacije koje zahtijevaju specifična, a nerijetko i interdisciplinarna znanja.

Mi znamo kako osigurati bespovratna sredstva za Vaše poslovanje!