Objavljeno u kategoriji EU VIJESTI

Kako dobiti potporu za samozapošljavanje?

Samozapošljavanje

Obzirom na rekordan broj upita i savjetovanja koje smo napravili u 2021. godini vezno za dodjelu potpore za samozapošljavanje, odlučili smo istaknuti najvažnije aspekte samog natječaja.

Prije nego što odlučite aplicirati za dodjelu potpore za samozapošljavanje, savjetujemo da preispitate Vaše izglede po nekim od najvažnijih kriterija za bodovanje. U prvom redu krenite od formalnog obrazovanja. Ukoliko Vaše formalno obrazovanje korespondira s djelatnosti u kojoj planirate poslovati, tada imate dobru osnovu za daljnju analizu.

Ukoliko u djelatnosti u kojoj planirate poslovati imate desetak i više godina radnoga iskustva koje možete dokazati, tada su izgledi za dobivanjem potpore za samozapošljavanje puno izgledniji.

Dodatno, ukoliko se djelatnost za koju posjedujete adekvatno obrazovanje i relevantno radno iskustvo, prema mjerodavnim državnim institucijama poput DZS, HZZ i HGK spada u deficitarne djelatnosti, potpora je gotovo sigurna.

Naravno, svakako predlažemo sudjelovanje na radionici i savjetovanjima u organizaciji HZZ – a koji se u tijeku postupka ocjenjivanja Vaše prijave također boduju.

Naravno, uz sve rečeno, valja se i potruditi oko pisanja poslovnog plana i razrade prihoda i troškova!

Sretno s prijavama!