Objavljeno u kategoriji EU VIJESTI

Kako postati uspješan poduzetnik?

Uspješan poduzetnik

Brojni poduzetnici teže postati što uspješniji na tržištu. Mnogi od njih velika sredstva ulažu u promotivne ili prodajne aktivnosti ne bi li ostvarili što veće prihode, iskazali što veću dobit ili jednostavno postali renomirani na tržištu. Leži li u tim ishodima uspjeh poduzeća, pokušat ćemo razjasniti u tekstu.

Koliko god su prihodi, dobiti i brojni financijski pokazatelji važni za poslovanje i često predmet našeg analiziranja, ipak je najvažnija kategorija, zadovoljstvo zaposlenika. Motiviran i sretan zaposlenik je osnova i za jače prodajne aktivnosti, i za povećanje proizvodnih kapaciteta, postizanje boljih financijskih rezultata i dr.

Potvrđujemo iz vlastitog iskustva kako smo poslovali s brojnim poduzećima i analizirali poslovanja velikog broja zaposlenika, i vjerujte, uspješna firma nije on koja ima najveći prihod, najveći broj zaposlenika ili najveću iskazanu dobit. Poduzeće koje iskazuje izuzetne prihode i dobit na kraju godine, a istovremeno zaposlenike prijavljuje na minimalne propisane plaće i eventualno pridoda neoporezive dodatke i isplate u gotovini, sigurno nije uspješno poduzeće!

Najuspješnija poduzeća su ona s najvećim prosječnim plaćama, ona koja učestalo stimuliraju radnike nagradama za postignute rezultate i ona koja svojim zaposlenicima osiguravaju fleksibilnost kada im je to potrebno. Na taj način se zaposlenik osjeća kao važan član poduzeća u kojem radi. Zaključit ćemo, uspješan poduzetnik je onaj čiji su zaposlenici sretni i koji se osjećaju kao dio tima. Osjećaj pripadnosti timu poduzeća ostvaruju na način da misle o svom zaposleniku, da ga nagrađuju za postignute rezultate i na taj način motiviraju za još bolje rezultate.

Uspješno poduzeće je ono koje ima zadovoljne i motivirane zaposlenike!