Objavljeno u kategoriji EU VIJESTI

Razvojni projekti

Razvojni projekti

Bespovratnim sredstvima iz Europske unije financiraju se oni projekti koji imaju važnu, a kadikad i presudnu ulogu u razvoju poslovanja nekog poduzeća. Štoviše, gotovo svi natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava, u sklopu postupka evaluacije, uključuju ocjenu važnosti projekta za kojeg se potražuju sredstva u kontekstu povećanja konkurentnosti na domaćem i/ili stranim tržištima.

Osnovni cilj razvojnih projekata jest otklanjanje identificiranih problema u poslovanju (uska grla proizvodnje, nepovezanost procesa nabave i prodaje, zastarjela oprema i sl.) i/ili stvaranje mogućnosti za napredak u poslovanju (novi proizvodi/usluge, izlazak na nova tržišta i sl.). U nastavku ćemo navesti nekoliko primjera kako biste stekli jasniju sliku samih razvojnih projekata. Razvojni projekt u kontekstu poslovanja proizvodnog poduzeća predstavlja nabavka stroja ili više strojeva kojim će se moć proizvoditi jedan ili više novih proizvoda. Ulaganje u softverska rješenja za optimizaciju poslovnih procesa ili Web shop, također predstavlja razvojne projekte.

Zaključujemo, svaki projekt koji će rezultirati rješavanjem određenih problema u Vašem poslovanju ili stvoriti mogućnosti za povećanje opsega poslovanja, predstavlja razvojni projekt. Razvojni projekti ne moraju rezultirati inovacijom na tržištu na kojem poslujete, pa čak ni u Vašoj ponudi usluga ili proizvoda.

Mi znamo kako osigurati sredstva za razvojne projekte – javite nam se!