Objavljeno u kategoriji EU VIJESTI

Relevantnost u EU projektima

relevantan projekt

Je li određeni projekt relevantan u okviru određenog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava je uz provjeru prihvatljivosti projekta u odnosu na definirane opće kriterije prihvatljivosti, prva aktivnost koju treba poduzeti prije izrade projektne dokumentacije. Naime relevantnost projekta možemo promatrati u odnosu na sam natječaj za kojeg bi se isti pripremio, ali i generalno u odnosu na proklamirane strategije razvoja.

Svakako preporučamo da se prije izrade samog projekta, isti uskladi s predmetnom, svrhom i namjenom samog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, a posebice da se obrati pozornost na pokazatelje koje natječaj propisuje. Ukoliko niste u mogućnosti uskladiti svoj projekt s osnovnim odrednicama natječaja, vrlo vjerojatno projekt nije predviđen za prijavu na istoga. Neusklađenost projekta s predmetnom, svrhom i namjerom nekog natječaja je jedan od najčešćih razloga odbijanja određenog projekta, a jednako često se događa i odbijanje projekata zbog nedovoljno kvalitetno predviđenih pokazatelja. U kontekstu relevantnosti Vašeg projekta s određenim natječajem, obavezno nam se javite!

Relevantnost projekta u odnosu na strategije razvoja koje je definirala Europska unija, ali i Republika Hrvatska, također je jedan segment pripreme projekta kojem se svakako treba posvetiti. U svakom natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava raspisan je takozvani „Strateški okvir“ u kojem se navode strategije temeljem kojih je i definiran natječaj. Projekt nužno mora biti u skladu s odredbama koje su navedene u tim strateškim dokumentima. Upravo tom djelu provjere relevantnosti pristupamo jako studiozno i detaljno, stoga nam se javite s povjerenjem!

Uvijek smo na raspolaganju klijentima!