Objavljeno u kategoriji EU VIJESTI

Kako do vaučera za digitalizaciju?

Ako čitate ovaj tekst, zasigurno se pripremate za prijavu na natječaj za dodjelu vaučera za digitalizaciju. Prijava na natječaj vrši se putem digitalne platforme eNPOO uz koju se prilažu i obvezni dokumenti propisani natječajem. Kod prikupljanja dokumentacije je vrlo važno pripaziti na rok valjanosti dokumenata u trenutku podnošenja projektne prijave te da ponudu za digitalnu uslugu zatražite od pružatelja usluga koji je naveden u Katalogu. Savjetujemo da od ponuditelja zatražite ponudu s rokom valjanost do izdavanja vaučera ili do potpisivanja ugovora s pružateljem usluga. Svakako je važno posvetiti se kvalitetno odabiru pružatelja usluge jer pružatelja usluge nećete moći mijenjati kada se vaučer i dodijeli.

Obzirom na veliki broj upita objasnit ćemo na koji način se definira iznos potpore. Kada s pružateljem iz Kataloga definirate iznos po ponudi za određenu digitalnu uslugu, iznos moguće bespovratne potpore dobit ćete množenjem predračunske vrijednosti (bez PDV-a) s 0,60. Obzirom da će traženi iznos potpore biti prvi i ključan kriterij kod određivanja rang liste, itekako se valja tom segmentu posvetiti.

Vrlo važna napomena za sve prijavitelje koji imaju u planu izradu nove web stranice odnosi se na hosting, najam domene i mogućnost nadogradnje postojeće web stranice. Kod usluge izrade web stranice, pružatelj usluge nužno mora osigurati uslugu poslužitelja (hosting) i troškove domene u trajanju od 12 mjeseci od dana isporuke usluge. Dodatno, vaučerom možete financirati i nadogradnju postojećih web stranica, ali isključivo ako se ista unapređuje novim funkcionalnostima poput integriranja kartičnog plaćanja, integriranja višejezičnosti i sl.

Savjetujemo svim prijaviteljima da kod ishodovanja dokumenta BON 2 osiguraju dovoljno sredstava za pokrivanje dijela troškova koji nije pokriven potporom i neprihvatljivih troškova poput PDV- a.

Ukoliko se ne stignete pripremiti do 07. srpnja, novi rokovi ovog natječaja će biti 01. studenog ove godine te 01. ožujka slijedeće godine.

Više informacija o natječaju možete saznati na LINK-a.